يکشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۴  |  Sunday, 26 October 2025
کد خبر: ۵۱۱۷۰
تاریخ انتشار : ۵۳ : ۱۶ - ۲۶ آبان ۱۴۰۰
گفتگو دیباچه با «مظفر شفیعی» خواننده، مدرس آواز و ردیفدان موسیقی سنتی ایرانی

هنرجوی آواز باید بداند سالها باید تلاش کند تا بتواند آواز بخواند | اگر حمایت دولتی نباشد، گروههای نوپا و جوان نمی توانند فعالیت کنند

« مظفر شفیعی » می گوید باید به کمک جشنواره ها استعدادهای جوان را شناسایی کنیم سپس شرایطی فراهم کنیم تا به جامعه هنری معرفی شوند.
« مظفر شفیعی» خواننده، مدرس آواز و ردیفدان موسیقی سنتی ایرانی در گفتگو با خبرنگار موسیقی دیباچه درباره وضعیت آواز گفت: به نظر من وضعیت آواز نسبت به قبل بهتر شده است یعنی هنرجویان آواز واقعا باهوش هستند و به سرعت پیشرفت می کنند. هنرجویان آواز می دانند که راه طولانی و سختی پیش روی آنها است و به همین دلیل با آگاهی این راه را انتخاب می کنند.
این خواننده در ادامه بیان کرد: همچنین هنرجویان امروزی واقعا با اساتید همکاری می کنند و هر روز تمرین می کنند. تمرین هر روزه در موسیقی خیلی مهم است و به همین دلیل با تمرین های مداوم می توانند در آواز پیشرفت کنند و موفق شوند.
وی افزود: موضوع مهم این است که باید از همان ابتدا به هنرجو شرایط و سختی های دوره آموزش را بگوییم زیرا بعضی ها بدون آگاهی وارد این حوزه می شوند ولی بعد از مدتی خسته و دلزده می شوند. هنرجوی آواز باید بداند سالها باید تلاش کند تا بتواند آواز بخواند.
این هنرمند در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین موسیقی ایرانی باید گسترش یابد و هنرجوی آواز دوره های ردیف را بگذراند تا بتواند هر قطعه ای را بخواند. متاسفانه امروزه خیلی ها بدون آموزش می خواهند خواننده شوند که این موضوع سبب شده هر کسی از راه می رسد خواننده شود. هنرجوی آواز اگر در دوره مبتدی است ،باید از نزدیک با استاد خود در ارتباط باشد؛ پس آموزش حضوری لازم و ضروری بوده اما هنرجویان دوره های پیشرفته می توانند به صورت غیر حضوری آواز را با استاد خود تمرین کنند.

هنرجوی آواز باید بداند سالها باید تلاش کند تا بتواند آواز بخواند | اگر حمایت دولتی نباشد، گروههای نوپا و جوان نمی توانند فعالیت کنند

وی تاکید کرد: به نظر من در حوزه موسیقی باید جشنواره های بیشتری برگزار شود به عنوان مثال جشنواره موسیقی جوان استعدادهای جوان را شناسایی می کند و هنرمندان جوان به کمک این جشنواره ها می توانند هنر خود را مورد ارزیابی قرار دهند. جشنواره ها باید به صورت بین المللی برگزار شود تا هنرمندان ایرانی از نزدیک با هنر هنرمندان کشورهای دیگر هم آشنا شوند.
این خواننده در پایان گفت: هنرمندان جوان باید حمایت شوند زیرا در شرایط فعلی جامعه ما اگر حمایت دولتی نباشد گروههای نوپا و جوان نمی توانند فعالیت کنند پس باید به کمک جشنواره ها استعدادهای جوان را شناسایی کنیم سپس شرایطی فراهم کنیم تا به جامعه هنری معرفی شوند.


گفتگو از غزاله سعادتی

 

آواز مظفر شفیعی

تعداد بازدید : 3
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴